Wat is een standleiding?

Standleidingen zijn in feite de belangrijkste leidingen van een riolering. Het doel van een standleiding is het waarborgen van voldoende beluchting en ontluchting van een binnenriolering. In een flatgebouw voert de standleiding het vuile water van de bewoners per verdieping af. Alle omringende leidingen komen op de standleiding uit. Een standleiding begint onder in een flatgebouw vanaf het bochtstuk op het laagste punt. Dit kan vanaf een kruipruimte zijn of vanaf de grond. De standleiding eindigt op het dak (hoogste punt). 

 

Materiaal standleiding

De standleiding is in de meeste gevallen van metaal, kunststof materiaal of asbestcement. De grondleiding van het gebouw en de andere aangekoppelde afvoeren van de verschillende verdiepingen staan in verbinding met deze standleiding. 

 

Standleiding repareren

Standleidingen zijn niet zichtbaar, omdat ze worden weggewerkt in de muur. Tubus System is een techniek die het mogelijk maakt dat een nieuwe leiding in een bestaande leiding gemaakt wordt. Hierdoor is geen hak- en breekwerk nodig. Naast dat het enorm veel overlast bespaard, scheelt het ook in de kosten.

 

Gemeentelijk hoofdriool

De verzamel- of grondleiding van de standleiding voert het vuilwater uiteindelijk af naar het gemeentelijk hoofdriool. Het komt in flatgebouwen voordat er problemen ontstaan aan de standleiding. In de meeste gevallen bij standleidingen met een ouder bouwjaar.

Meer weten over standleidingrenovatie?

Wilt u meer weten over onze techniek en onze werkwijze? Of wilt u een gedegen plan van aanpak voor uw gebouw? Bel ons gerust. Wij komen graag bij u langs voor een kennismaking.

 

Blijf op de hoogte

Meer weten?

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u op OK klikt gaat u akkoord met het gebruik hiervan.